Zubić vila

Psima također dolazi Zubić vila!
Možda se mnogi od vas čude što se ovo uopće nalazi u rubrici Jeste li znali?


E, pa ne bi se tu nalazilo da nisam provela malo ispitivanje - naime, moja nova kujica Pixie je prije dva mjeseca počela mijenjati zube, pa je prema tome veterinar procijenio njezinu starost na tri do četiri mjeseca. Međutim, moje iskustvo s malim pasminama, pogotovo terijerima i njihovim mješancima mi je govorilo da se radi o psiću od kojih pet mjeseci. Dužina nogu, koordiniranost pokreta, male šape, određena zrelost u ponašanju - sve mi je ukazivalo na starije štene - osim zuba.

Međutim, nekoliko dana nakon što se domogla kvalitetne hrane u izdašnim količinama, Pixie je ubrzano počela mijenjati zube, tako da je sve sjekutiće izmijenila u samo tjedan dana.

Koliko se sjećam, Joy - koja danas ima 2,5 godine s četiri i pol mjeseca je odbacila čak i mliječne očnjake i to je bilo ono što me zbunjivalo. Nazvala sam par vetova i malo heklala po netu te došla do informacije da je mijenjanje zuba individualno te da može nastupiti bilo kada između 3 i 6 mjeseci.

Pretpostavljam da je Pixie križanac Jack Russell terijera i Cavalier King Charles španiela - što je drugdje u svijetu dizajnerska pasmina koju zovu još i Jackalier ili Cavajack, a fotografije stvarno nalikuju Pixie - no kod nas je to samo neželjeno štene izbačeno na ulicu!...

Cijeli tekst možete pročitati na: